Hoofdpagina
   
Bent u op zoek naar

Haaruitval na de zwangerschap

Bent u op zoek naar

Ongeveer 40 tot 50% van alle vrouwen worden getroffen door een overmatige hoeveelheid haaruitval ergens tussen een maand en vijf maanden na hun zwangerschap. Dit heet telogene effluvium en hoewel het is niet ongebruikelijk het niet, leiden doorgaans tot een langdurige problemen. Net als andere hormonale veranderingen die optreden tijdens en vlak na zwangerschappen meestal zelf regelen in, zo heeft deze in de meeste gevallen. Echter, er zijn sommige vrouwen die lijken op een slechter moment met haaruitval na de zwangerschap te hebben.

Waarom vrouwen soms haar verliezen na de zwangerschap?

Er is een wetenschappelijke verklaring voor de haaruitval die voorkomt bij vrouwen nadat ze hadden hun baby's, maar we zullen proberen om de uitleg te vereenvoudigen. Ongeveer 90% van je haar groeit voortdurend, terwijl de overige 10% bevindt zich in een rustfase. Na ongeveer elke 60 tot 90 dagen het haar dat is rust valt uit, om plaats te maken voor nieuw haar om in te groeien tijdens de zwangerschap hormonale veranderingen voordoen die verbieden de rust haar uit kan vallen. Zodra de zwangerschap voorbij is en het hormoon niveaus beginnen te verminderen, al het haar dat werd uitgesteld uit kan vallen tijdens de zwangerschap naar buiten komt alles in een keer. Soms is deze verandering is subtiel en onopgemerkt, maar in andere gevallen is het extreme en kan heel beangstigend zijn.

Vrouwen een abnormale hoeveelheid haar doen verliezen tijdens de zwangerschap?

Meestal geen haaruitval die gepaard gaat met een zwangerschap optreedt, enige tijd na de baby is geboren. Terwijl de zwangerschap actief is meer haren zal gaan in het rustende stadium. Dit is typisch en heel normaal tijdens de zwangerschap. Dit haar is wat eruit komt na de zwangerschap. In de meeste gevallen haaruitval is niet significant genoeg is om patches of kale plekken en de meeste van de tijd wel terug groeien in binnen ongeveer drie maanden kan veroorzaken. Echter, een vitaminetekort leiden tot haaruitval en het is erg makkelijk om een ​​vitaminegebrek te ontwikkelen terwijl je zwanger bent als je niet verkrijgen van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen.

Haaruitval na de zwangerschap Zijn er andere tijden die hormonen kunnen haarverlies veroorzaken?

Haarverlies bij vrouwen kunnen voorkomen op elk moment oestrogeen laag zijn. Dit kan gebeuren om verschillende redenen. Altijd een vrouw stopt met de pil dat ze staat al voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd, kon haar oestrogeenspiegel daalt nogal wat. Andere situaties die kunnen leiden tot een verlaagde oestrogeen niveaus zijn miskramen, doodgeborenen, abortussen en hormonale onevenwichtigheden. Een hormonale onbalans zou kunnen ontstaan ​​als gevolg van de menopauze of zelfs specifieke ziekten van het vrouwelijk voortplantingssysteem.

Zijn er ook positieve effecten heeft op haar omdat van de zwangerschap?

Heb je ooit gemerkt hoe vol en mooi de meeste zwangere vrouwen haar ziet? Dit komt omdat de verhoogde niveaus van oestrogeen in hun lichaam veroorzaken hun haar om te verblijven in de groeifase in de hele zwangerschap. Dit is een van de vele voordelen van zwangerschap. Bovendien hebben sommige vrouwen zelfs melden het ontwikkelen van krullen die ze nooit hadden voordat ze zwanger werd. Oestrogeen heeft een grote invloed op de manier van een vrouw haar groeit en hoe het lijkt.

Is er iets dat gedaan kan worden om te voorkomen dat haaruitval na de zwangerschap?

Algemene voeding speelt een belangrijke rol in de conditie van je haar zal zijn na de zwangerschap. Zorg ervoor dat u veel verse groenten en fruit die vol zijn van anti-oxidanten en flavonoïden te helpen de haargroei bevorderen en beschermen van de haarzakjes te eten. Neem de juiste verzorging van uw haar en vermijd alles wat kan schade aanrichten. Bijvoorbeeld, het dragen van je haar in kapsels die spanning veroorzaken aan je haar is een slecht idee. Met je haar naar achter getrokken in een strakke paardenstaart is een voorbeeld van een kapsel te voorkomen. U zult ook willen om voorzichtig te zijn over zaken als overmatige hitte styling. Gebruik haarverzorgingsproducten die silica en biotine bevatten. Wanneer je haar nat is vergeet niet dat het gemakkelijk kan breken en beschadigd raken. Nooit borstel je haar terwijl het nat is, in plaats daarvan kiezen voor een grove kam, zoals een detangling kam te gebruiken.

Neem prenatale vitamines

Niet alleen is het belangrijk om een ​​gezond en gezond te eten als je zwanger bent maar je zult ook zeker wilt zijn en een goede prenatale vitamine supplement te nemen. Door het gebruik van preventieve maatregelen en ervoor te zorgen dat je heel goed voor je lichaam te zorgen, kunt u helpen bij het elimineren of ten minste te verminderen uw kansen op het verliezen van een veel haar na je zwangerschap. Zwangere vrouwen melden ook dat het nemen van prenatale vitamines wonderen doen voor hun nagels ook, dus ze zijn zeker goed voor je haar. Het kan ook een goed idee zijn om door te gaan nemen van uw prenatale vitamines voor ongeveer drie maanden nadat u bevallen, vooral als je borstvoeding geeft.

Raadpleeg een arts

Als u moet beginnen om een ​​groot deel van haar te verliezen kunt u overleggen met uw arts om te zien dat je hormonen op het juiste niveau of in ieder geval goed op weg. Uw arts kan beginnen met een soort hormonale therapie of uw probleem is ernstig genoeg. Het maakt niet uit hoe slecht je kunt denken dingen zijn op dit moment probeer niet te worden te ontmoedigen. Veel vrouwen gaan door middel van veranderingen na de zwangerschap en je bent zeker niet alleen. Wat het ook is dat je nu doormaken als gevolg van na de zwangerschap hormonale veranderingen zal bijna altijd zichzelf corrigeren.

Bericht zwangerschap haaruitval is een veel voorkomende genoeg voorkomen en er zijn zoveel vrouwen die zich bezighouden met het elke dag. Probeer online gaan om te zoeken naar discussieforums voor nieuwe mama's en bent u gebonden aan een heleboel plaatsen te vinden om te praten met andere moeders die te maken hebben met wat het ook is dat je te maken met op dit moment.

Over de auteur:
Geen informatie voor deze auteur.

Haaruitval

Voorwaarden handicap

E-nieuwsbrief

Abonneren op H.H Press

Onze wekelijkse algemeen belang e-nieuwsbrief houdt u op de datum van een breed scala aan gezondheidsonderwerpen.

Meld je nu aan
Hoofdpagina  >  Voorwaarden handicap  >  Haaruitval  >  Haaruitval na de zwangerschap