Hoofdpagina
   
Bent u op zoek naar

Ischias tekenen en symptomen

Bent u op zoek naar

Ischias (ook bekend als heupzenuw pijn) is een veel voorkomende aandoening die pijn veroorzaakt de lage rug (de kleine van de rug boven het stuitbeen technisch aangeduid als de lumbale ruggenmerg). Dit kan worden veroorzaakt door een irritatie van de nervus ischiadicus, inclusief schijf herniatie waar een spinale schijf drukt op de heupzenuw en vallen en knijpt er, onder druk van de aangrenzende botten, tumoren of spieren te duwen tegen de zenuwen, door beschadiging van de zenuw zelf , of door inwendige bloedingen of door infectie. Dit kan meestal worden veroorzaakt door erfelijke rugklachten, door verwonding of ziekte.

Als het lichaam gebruik maakt van zenuwen in het lichaam voor het verzenden en ontvangen van signalen, kan dit leiden tot een feedback of gevoelloosheid van de zenuw. Meestal dan ischias symptomen acute of chronische pijn in de onderrug op te nemen. Dit kan variëren in ernst en kan ook ongemakkelijk voldoende andere bewegingen beïnvloeden de onderste en / of bovenste lichaam. In sommige gevallen kan het geheel slopende. Na verloop van tijd deze pijn kan verergeren of afnemen uit eigen beweging afhankelijk van de aard van de schade.

Een van de belangrijkste symptomen is ischias tintelingen en gevoelloosheid die vaak begeleidt de pijn. Dit komt door de zenuw beschadiging en het moeilijk om feedback aan de hersenen. Het aanraken van de pijnlijke gebieden kan een goede manier om te bepalen of deze symptomen aanwezig zijn te zijn. Als de heupzenuw is de langste in het lichaam de pijn en gevoelloosheid kan ook uitbreiden naar andere gebieden rond het onderlichaam. Dit kan worden gevoeld in een of beide benen, in de billen of in de voet. Vaak worden deze symptomen kunnen worden herbeleefd door te gaan liggen, uit te rekken of het masseren van de omgeving.

Als ischias symptomen aanwezig zijn, zullen patiënten worden gediagnosticeerd met een lichamelijk onderzoek in combinatie met hun medische geschiedenis. Bij ischias symptomen kunnen afzonderlijke oorzaken (bot of spier schade bijvoorbeeld) hebben, zal een arts gebruik maken van bepaalde manoeuvres om na te gaan of de pijn afkomstig zijn van de heupzenuw. Als de oorzaak blijft onzeker echter een x-ray, kan CAT-scan, MRI-scan of elektromyogram worden gebruikt door de arts om te kijken naar problemen in de onderrug.

Afhankelijk van de oorzaak en de aard van de verstoring, en op de ernst van de symptomen van de ischias artsen kunnen dan raden waakzaam wachten, bedrust, oefeningen of fysiotherapie. In meer ernstige gevallen een operatie of epidurale kan worden aanbevolen.

Ischias tekenen en symptomen Ischias symptomen kunnen ook thuis worden behandeld door de patiënten gebruik te maken van diverse oefeningen en strekt zich uit die kunnen helpen om lenig de onderrug en de druk op de heupzenuw te verlichten. Deze oefeningen omvatten bewegingen als knuffelen de knieën en het schommelen heen en weer op de rug, of de boog en het verlagen van de rug, terwijl op handen en voeten. Veel van de bewegingen van Pilates kunnen helpen bij de bestrijding ischias en om te voorkomen dat het zich in de toekomst. Ook het masseren van de oppervlakte of het toepassen van lichte maar stevige druk kan ook helpen om de pijn te verzachten.

Over de auteur:
Geen informatie voor deze auteur.

Neurologische aandoeningen

Voorwaarden handicap

E-nieuwsbrief

Abonneren op H.H Press

Onze wekelijkse algemeen belang e-nieuwsbrief houdt u op de datum van een breed scala aan gezondheidsonderwerpen.

Meld je nu aan
Hoofdpagina  >  Voorwaarden handicap  >  Neurologische aandoeningen  >  Ischias tekenen en symptomen