Hoofdpagina
   
Bent u op zoek naar

Obstipatie en diarree

Bent u op zoek naar

Geen orgaan van het lichaam wordt als verkeerd begrepen en liepen druk over als het spijsverteringskanaal. Het is gezuiverd, geïrrigeerd, en gemasseerd, alles in de naam van een obsessie voor de dagelijkse stoelgang. Velen geloven dat de afvalstoffen overblijft na de vertering moeten worden uitgezet vierentwintig-achtenveertig uur na het eten wordt gegeten. De onjuistheid van deze opvatting werd geopenbaard in een experiment onder leiding van wijlen Walter C. Alverez, MD Een groep van gezonde jonge medische studenten door de mond sets van gelatine capsules met veel kleine glazen kralen. Twee van de studenten doorgegeven ongeveer 85 procent van de kralen in vierentwintig uur, de meeste duurde vier dagen tot drie vierde te elimineren van de kralen, sommige doorgegeven slechts de helft van de kralen in negen dagen. Degenen die de meerderheid van de kralen doorgegeven in vierentwintig uur had slecht gevormde ontlasting met onverteerde materiaal. Mensen met een lagere snelheid had meestal goed gevormde ontlasting die tekenen vertonen van een goede spijsvertering. Sommige van de deelnemers met de tragere tarieven hadden geloofd dat ze werden verstopt.

Obstipatie en diarree Alverez vergeleek de dikke darm en de fecale inhoud naar een spoorlijn spooraansluiting waarop drie vracht-auto's staan. Elke dag een nieuwe auto aan en stoten het einde voor elkaar krijgen, liet drie weer. Maar zo nu en dan komt men uit op de kant van zo'n kracht dat het schokken alle drie af, en dan drie dagen moeten verstrijken voordat de gevelbekleding is weer vol. Met andere woorden, wanneer de colon gereinigd door een zuivering of grote stoelgang, moet niet meer worden verwacht enkele dagen.

Ook niet iedereen werken op een keer-per-dag schema. Het is gebruikelijk om mensen te vinden in perfecte gezondheid, die poepen twee of drie keer per dag, en anderen die hebben een enkele evacuatie om de twee of drie dagen. Er zijn veel mensen die de stoelgang hebben op nog langere tussenpozen zonder de minste ongewenste uitwerking.

Constipatie, dan, kan niet worden gedefinieerd in termen van een dagelijkse stoelgang, maar moet worden gerelateerd aan de normale ieders functioneren. Wat meer is, moet het missen van een paar stoelgang veroorzaken geen alarm. Na een paar dagen, dingen over het algemeen weer normaal, en het ritme is hersteld.

Inderdaad, de meeste gevallen van constipatie te genezen zichzelf zonder tussenkomst. Dit is gunstig omdat commerciële reclame van het tegendeel, er is niet zoiets als een perfecte, natuurlijke, of geheel onschuldig laxeermiddel.

Een mild laxeermiddel kan nuttig zijn in sommige gevallen. Wanneer, bijvoorbeeld, is er tijdelijk moeilijk evacuatie als gevolg van emotionele stress, reizen, of een verandering in dieet, is er geen kwaad in het nemen van een mild laxeermiddel voor een dag of twee. En in sommige gevallen van chronische constipationif definitief te hebben bewezen te bestaan ​​en er is geen organische causea arts kan wijzen op een laxeermiddel om te helpen de aandoening te verlichten. Maar algemeen grote afhankelijkheid van laxeermiddelen, die de verkoop van meer dan 700 verschillende over-the-counter (OTC)-producten ondersteunt, kan alleen worden verklaard door een even wijdverbreid misverstand van constipatie en de medicijnen die gebruikt worden om het te behandelen.

Alle typen van laxeermiddelen enkele nadelen. Bovendien is het onderscheid dat de adverteerders maken tussen milde laxeermiddelen en harde cathartics is zeer misleidend. Al het materiaal via de mond ingenomen tot evacuatie van de darm te bevorderen is een louterende drug, een laxeermiddel is gewoon een milde catharsis. Maar de kracht van louterende een laxerend effect van kan sterk verschillen tussen mensen en in een en dezelfde persoon op verschillende tijdstippen.

Laxeermiddelen twijfel er niet aan hebben bijgedragen aan de kwalen en ongemakken van de mensheid meer dan de voorwaarde dat zij geacht worden te verlichten. Gevallen van een gescheurde appendix met peritonitis zijn geregistreerd bij patiënten die verondersteld hun buikpijn werd veroorzaakt door verstopping en zo gedoseerd zich met laxeermiddelen. Maar constipatie wordt zelden in verband gebracht met buikpijn. Ook de aanwezigheid van pijn verstaan ​​de darmen moeten worden schoongemaakt.

Veel mensen hebben gehoord dat, aan het begin van een verkoudheid of een aanval van grippe, griep, of acute tonsillitis, een louterende moeten worden genomen. Deze mythe is een overblijfsel uit de Middeleeuwen, toen "een dosis van de zouten" moest alles van koorts de pest te genezen. Toch catharsis niet voorkomen, genezen of het verminderen van de ernst van deze of andere ziektes. Bij acute ziekte, kan constipatie eenvoudig worden geassocieerd met uitdroging, slechte inname van voedsel, of langdurige inactiviteit. Om te reinigen een patiënt die al lijden aan uitgeputte vocht reserves is foolishand kan zelfs rampzalig zijn.

Prikkelbare darm syndroom: afwisselend obstipatie en diarree

Meestal darmstoornis weerspiegelt emotionele spanningen. Dergelijke invloeden op de dikke darm kan leiden tot tegengestelde reacties in verschillende peopleor, zelfs in dezelfde persoon. In de ene persoon die ze kunnen versnellen darm transit tijd voor ingenomen levensmiddelen en diarree veroorzaken met af en toe slijm in de ontlasting. In een ander ze kan vertragen darm activiteit en leiden tot harde, droge, en onregelmatige ontlasting. In een derde die kan leiden tot intestinale spasmen gezien als pijnlijke buikkrampen, met afwisselende periodes van diarree en constipatie.

Wanneer deze voorwaarden blijven bestaan ​​of terugkeren, worden ze gezamenlijk bekend als prikkelbare darm syndroom. Dit is de waarschijnlijke diagnose in het geval van langdurige darmklachten in verband met zorgen, angst, en angst. Het prikkelbare darm syndroom is een complexe aandoening waarschijnlijk veroorzaakt door vele factoren, in het bijzonder emotionele verstoringen. Onregelmatige peristaltiek (de golvende, voortstuwende samentrekking van het darmkanaal) resulteert niet alleen in de abdominale pijn en zwelling, maar ook in veel passage van gas, en harde ontlasting vaak afgewisseld met lossere ontlasting. Beheer van het prikkelbare darm syndroom bestaat uit eerste van het uitsluiten van een definieerbare oorzaak. Een zorgvuldige selectie van voeding, met inbegrip van een toename van vezelgehalte, nuttig kan zijn. Het verminderen van stress door middel van regelmatige lichaamsbeweging en ontspanning technieken is belangrijk. Professionele begeleiding van angst of andere onderliggende psychische stoornissen te behandelen kan het nodig zijn. (Bloederige ontlasting, die gewoonlijk niet worden geassocieerd met het prikkelbare darm syndroom, altijd om overleg met een arts.)

Het prikkelbare darm syndroom wordt niet langer beschouwd als de enige oorzaak voor de klachten van een opgeblazen gevoel, gasvormige buik, en intermitterende diarree. Het is gebleken dat voor sommige mensen een mogelijke verklaring zijn wat vroeger een intestinale naam "allergie." Een arts kan ontdekken door een zorgvuldige ondervraging dat het ongemak is het gevolg van een voedselintolerantie. Een veel voorkomende oorzaak is het ontbreken van een intestinale enzymelactasewhich is essentieel voor een goede afbraak van melkproducten. Deze voedingsmiddelen hebben de neiging om neerslag episodes van buikpijn. De inname van bepaalde andere voedingsmiddelen kan leiden tot vergelijkbare patronen, zoals bloemrijke diarree, ervaren door patiënten met nontropical spruw en coeliakie diseasean intestinale storing veroorzaakt door een intolerantie voor gluten (de onoplosbare proteïne bestanddeel van tarwe en andere granen).

Helaas, de symptomen van een prikkelbare dikke darm, zijn niet altijd evident. Zo kan de emotionele die verantwoordelijk zijn voor darmstoornis niet duidelijk, zodat patiënten niet in staat te weten dat de verstopping of diarree van dit type. Dit is een andere reden waarom een ​​goede diagnose is belangrijk voor een cursus van behandeling voor chronische constipatie of diarree is begonnen.

Oorzaken en behandeling van diarree

De aandoening meestal aangeduid als "acute gastro-enteritis" Meestal gaat het twee of drie dagen van diarree, samen met koorts en algehele malaise. Er wordt gedacht te zijn virale oorsprong. Gezonde mensen zijn in staat om deze ziekte te weerstaan, met slechts geringe ongemak. De zeer jonge en zeer oude, ongeacht hun gezondheid, doen het minder goed. Omdat ze zijn bijzonder gevoelig voor de behoefte aan adequate vocht vervanging, sommige zelfs ziekenhuisopname noodzakelijk.

De meeste aanvallen van diarree hebben de neiging om zichzelf beperkt, met de symptomen verlicht (met of zonder medicatie) in een paar dagen. Echter, diarree lang duren, die langer dan een week. In de beginfase, de onderliggende oorzaken van langdurige diarrheasuch zoals giardiasis, amebic dysenterie, de ziekte van Crohn, colitis of colitismay moeilijk te diagnosticeren. Omdat specifieke behandeling van dergelijke ziekten moet vaak wachten diagnose, het belangrijk is gedurende een langere bout diarree om microscopisch en bacteriologische analyses van de kruk en een sigmoidoscopic onderzoek van het rectum, waarin een arts kan direct waarnemen de endeldarm en lagere darm door middel van een flexibele, verlichte buis heet een sigmoïdoscoop. Röntgenstraling van de darm ook nodig zijn.

Als een aanval van diarree niet verdwijnen in een dag of zo, of als diarree gepaard gaat te allen tijde door koorts, ernstige buikpijn, of bloederige ontlasting, doe niet zelf dokteren. Raadpleeg een arts. In ieder geval moet een persoon die lijden aan diarree veel vocht drinken om het verlies van vocht te compenseren in de waterige ontlasting. Verminderen van de hoeveelheid ruwvoer (of bulk producenten) in de dietfor bijvoorbeeld het snijden van de meeste rauwe groenten en rauwe vegetablesand naar aanleiding van de aloude behandeling van rijst en bananen kan de ernst van de aanval.

OTC voorbereidingen vaak gebruikt voor acute diarree, zoals kaolien / pectine mengsels (Kaodene en Kaopectate, onder anderen), zijn minder effectief dan middelen tegen diarree die verdovende middelen bevatten, die een recept in de meeste staten vereisen. Artsen kunnen voorschrijven difenoxylaat (Lomotil) of loperamide (Imodium). (Imodium in vloeibare vorm is nu beschikbaar OTC; capsules zijn nog steeds beschikbaar slechts door voorschrift.) Deze twee geneesmiddelen te bieden betrekkelijk snel een verlichting van diarree. In de bedragen gebruikt voor af en toe een diarree-aanvallen, moeten ze geen probleem van afhankelijkheid.

Het gebruik van difenoxylaat en loperamide wordt afgeraden voor zuigelingen en jonge kinderen. Toxiciteit waargenomen met minimale dosering. Ook hebben ze bewezen veilig voor gebruik door zwangere vrouwen. En ze moeten met voorzichtigheid worden gebruikt, of helemaal niet, bij acute infectieuze diarree, omdat sommige experts geloven dat deze medicijnen ook daadwerkelijk de ziekte te verlengen.

Sommige medicijnen veroorzaken vaak losse, waterige stoelgang. De meest voorkomende overtreders omvatten zoals antibiotica erytromycine, ampicilline en tetracycline. Ook geschikt voor het uitlokken diarree zijn een aantal magnesium bevattende antacida en hoge doses ascorbinezuur (vitamine C).

Oorzaken en behandeling van constipatie

Bij het echte chronische constipatie aanwezig is, kan het gevolg zijn van te grote nadruk op zindelijkheid bij kinderen, drukke levensomstandigheden, slechte voeding, of een soortgelijke gedragsfactoren. Iets eenvoudigs als ongepast wc gewoonten is vaak een onderliggende oorzaak. Als de drang om te poepen buiten beschouwing wordt gelaten, de sensatie gaat. Het geeft meestal weer gedurende de dag, vooral na een maaltijd, maar als het gesprek wordt steeds ongehoorzaam dag na dag, het rectum kan uiteindelijk niet de noodzaak voor evacuatie te signaleren. Het resultaat kan ernstige constipatie.

Waarom wordt de oproep genegeerd? Kan worden onderdrukt, of kan andere overspoeld en sterker stimuli, vergelijkbaar met het verlies van zijn eetlust slecht nieuws. Het kan ook worden verwaarloosd door de druk van school of werk, of misschien omdat er een 's morgens de trein te vangen, of slechts een badkamer voor een groot gezin.

Veel gebruikte OTC en medicijnen zijn ook geneigd om constipatie veroorzaken. Antacida kunnen vaak een bron van problemen. Bij geneesmiddelen op recept van de meest beruchte overtreders zijn verdovende middelen zoals codeïne, opium, en oxycodon (het actieve ingrediënt in Percocet en Percodan). Een andere klasse van verbindingen kunnen veroorzaken constipatie omvat die van invloed zijn het parasympathische zenuwstelsel. Onder deze geneesmiddelen zijn gastro-intestinale spasmolytica, zoals propantheline (Pro-Banthine), antidepressiva, zoals imipramine (Tofranil), en grote tranquillizers zoals chloorpromazine (Thorazine). Indien constipatie uitgegroeid tot een ernstige bijwerking, kan een arts de dosering te verlagen of naar een ander medicijn.

Het misbruik van laxeermiddelen is een andere belangrijke oorzaak van chronische constipatie. Wat ook de oorspronkelijke reden voor het gebruik van een laxeermiddel, herhaalde zuivering in de tijd brengt veranderingen in de voering en de spierspanning van de darm, de bekleding kan worden geïrriteerd en ontstoken, en met langdurige catharsis spieren reflexen kan worden verminderd, zodat sterker en sterker stimuleren moet activiteit te produceren. Chronische laxerend misbruikers kan ook zonder het te weten worden hun lichaam uitputten van kalium, wat resulteert in spierzwakte. Bovendien hebben weinig gebruikers van cathartics niet geleden spleet van de anus of aambeien. Dergelijke aandoeningen vaak ontlasting zo pijnlijk dat de patiënt heeft de neiging om een ​​bezoek aan het toilet uit te stellen, met dezelfde resultaten als die welke zich in een persoon die is te druk.

Een klein percentage van de patiënten met constipatie kan een organische ziekte, zoals diverticulitis of kanker. Deze oorzaak is waarschijnlijk te vinden bij volwassenen die al eerder hebben gehad regelmatige en bevredigende evacuatie, maar dan beginnen aan een blijvende verandering in het karakter of de frequentie van de stoelgang te ervaren. Om de mogelijkheid van een organische ziekte te onderzoeken, kan een arts direct waar te nemen het rectum en de onderste darm door middel van een sigmoïdoscoop. De arts kan ook een radioloog uitvoeren van een barium-klysma röntgenonderzoek de rest van de onderbuik inspecteren. Maar, om te herhalen, constipatie wordt niet vaak veroorzaakt door een organische ziekte. En in het algemeen als constipatie is aanwezig een aantal jaren is de toestand waarschijnlijk niet de ziekte.

Veilige en effectieve Laxeermiddelen

De Food and Drug Administration (FDA) adviserend panel dat reviewed OTC laxeermiddelen in 1975 oordeelde dat 25 procent van de 81 laxerende ingrediënten ter beoordeling waren onveilig of ineffectief. Nog eens 20 procent die nodig is verder onderzoek.

Het merendeel van de onveilige en niet-effectieve ingrediënten zijn niet meer opgenomen in de producten die momenteel op de marketbut, van dit schrijven, een deel van de dubieuze's staan ​​nog steeds rond. Ingrediënten beoordeeld door het panel een gebrek aan "medische of wetenschappelijke onderbouwing" opgenomen vitaminen en mineralen (zoals in Geriplex-FS) en paprika (niet meer op grote schaal de markt gebracht als een laxeermiddel). Het panel aanbevolen dat etiketten lijst niet alleen de hoeveelheid van elk werkzaam bestanddeel in een standaard dosis, maar ook alle niet-werkzame bestanddelen ook. Aanbevolen werd ingrediënten beoordeeld onveilige of ineffectieve of gebrek aan medische of wetenschappelijke onderbouwing worden geëlimineerd uit OTC laxerende producten.

Medisch specialisten CU's stellen voor dat u laxeermiddelen die ingrediënten bevatten die de darmbewegingen stimuleren, tenzij op advies van een arts te voorkomen. Deze medicijnen zijn onder andere fenolftaleïne (Alophen, Correctol, Espotabs, Evac-Q-Kwik, Evac-U-Gen, Ex-Lax, Feen-A-Mint Pillen, en Laxcaps), Senna (Gentlax, Senokot), bisacodyl (Little Pills Carter's , Dulcolax) en cascara (Nature's Remedy). Al deze stoffen stimuleren de peristaltiek, alles kan ernstige pijnlijke krampen veroorzaken. De FDA panel aanbevolen dat stimulerende laxeermiddelen worden gelabeld met deze waarschuwing: "Langdurig of voortzetting van het gebruik van dit product kan leiden tot laxerende afhankelijkheid en verlies van de normale darmfunctie Ernstige bijwerkingen van langdurig gebruik of overmatig gebruik kunnen optreden.".

Een andere klasse van laxeermiddelen die de peristaltiek verhoogt ook zout (zout) cathartics. De gebruikte meest populaire zouten zijn magnesiumcitraat (citraat van magnesia), magnesium hydroxide (melk van magnesia) en natriumfosfaat (Phosphoral, Sodium Fosfaten drank USP). De resultaten van deze laxeermiddelen kunnen dramatisch, afhankelijk van de dosering. Mensen met een chronische nierziekte, die kan moeilijk scheiden magnesium hebben, moet op zijn hoede over het gebruik van melk van magnesia. Mensen op zoutarm dieet moet vermijden laxantia met natrium.

Als je moet toevlucht nemen tot een laxeermiddel, medische adviseurs CU's adviseren dat u zich te beperken tot een bulk-producerende laxeermiddel of eventueel een laxeermiddel. Volgens de FDA verslag van het panel "Bulk-vormende laxeermiddelen behoren tot de veiligste van laxeermiddelen." Bulk-producerende laxeermiddelen, zoals psyllium (Effer-Syllium, Fiberall, Hydrocil Instant, Konsyl, LA Formula, en Metamucil), hebben de neiging om minder vervelende bijwerkingen dan darm stimulerende middelen veroorzaken. Die op zoutarm dieet moeten er rekening mee dat de Effer-Syllium en Metamucil Instant Mix (zowel reguliere als sinaasappelsmaak) een aanzienlijke hoeveelheid natrium bevatten. (De meeste bulk producenten moeten worden genomen met een vol glas water te beschermen tegen de externe mogelijkheid van intestinale obstructie.)

Synthetische cellulose derivativesmethylcellulose en carboxymethylcellulose sodiumare soms als laxeermiddelen, maar meestal in combinatie met andere actieve ingrediënten. Generieke versies van deze producten zijn ook beschikbaar.

Emollientia werken voor sommige mensen, maar niet voor iedereen. Deze reinigingsmiddelen helpen vloeistoffen om de ontlasting te dringen en het watergehalte te verhogen. Natriumdocusaat (of calcium) sulfosuccinaat is de belangrijkste wasmiddel of wasverzachter, en wordt verkocht onder deze merken als Afko-Lube, Colace, Coloctyl, Comfolax, natriumdocusaat, DioMedicone, Dio-Sul, Disonate, Doxinate, Modane Zacht, Regutol, en oppervlakteactieve.

De merknamen bij dit artikel geenszins putten de lijst laxeermiddelen op de markt. Naast de preparaten op basis van een werkzame stof, is er een voorspelbaar grote groep combinatiepreparaat laxeermiddelen. Shoppers kunnen vinden producten een combinatie van een laxeermiddel met een laxeermiddel, of een darm stimulerend middel met een verzachtend middel. Hoewel de FDA panel zou een aantal producten mogelijk is met twee actieve laxerende ingrediënten (maar niet meer dan twee) te blijven op de markt, het paneel ermee eens dat een single-ingrediënt product is veiligste. Zoals altijd wordt de consument aangespoord om het etiket zorgvuldig te lezen.

Het laxeermiddel markt wordt overspoeld met etiket is dat het oordeel van het panel, moet worden veranderd. Een laxeermiddel label mag geen beweringen over de algemene voordelen voor een goede gezondheid, regelmaat, of de verlichting van indigestie, hoofdpijn, of "overmatig boeren." In plaats daarvan dient het product te identificeren als een laxeermiddel voor de "korte termijn verlichting van constipatie." Ook moet het etiket te waarschuwen tegen de gevaren van constipatie, omdat dergelijke waarschuwingen worden "niet bewezen en dus onaanvaardbaar", aldus het panel. Ook verboden zou een suggestie kunnen zijn dat het nemen van een laxeermiddel of andere manier natuurlijk is. Het panel wijst erop dat het nemen van een laxeermiddel is nooit natuurlijk. En het etiket moet niet suggereren dat het laxeermiddel is bijzonder geschikt voor personen van een bepaalde sekse of leeftijd.

Minerale olie (een verzachtend middel) heeft vele trouwe fans, met name onder oudere mensen. Het gebruik van minerale olie over timeespecially door de ouderen of disabledmay leiden tot lipide longontsteking, een chronische long aandoening die wordt veroorzaakt door onopzettelijke inademing van olie in de longen. Door deze en andere nadelen, zoals de rectale lekkage en interferentie met de absorptie van het lichaam van vitamine A, D, E en K, minerale olie niet meer laxeermiddel keuze. De nadelen van minerale olie kan echter worden geminimaliseerd door alleen af ​​van de kleinste effectieve dosering (ongeveer een eetlepel voor een volwassene) op de nuchtere maag en niet liggen ten minste een half uur na inname. Door de opname van minerale olie kan worden vergemakkelijkt door natriumdocusaat dienen deze twee middelen worden gebruikt tegelijkertijd.

Yoghurt en acidophilus melk waren ooit in de mode voor de behandeling van darm aandoeningen, waaronder constipatie. De voedingswaarde van yoghurt en andere gefermenteerde melk is in wezen dezelfde als die van de volle melk waaruit zij zijn vervaardigd, zodat ze goed voedingsmiddelen. En ze kunnen veilig worden geconsumeerd door mensen die een intolerantie voor lactose. Maar, hoewel gefermenteerde melk zijn af en toe gemeld om succesvol te zijn in de behandeling van milde constipatie, zijn ze meestal niet van veel waarde. Ook is er geen bewijs voor het routinematig gebruik van vitamine B, vitamine B6, of enige andere vitamine in de behandeling van de gewone constipatie te ondersteunen.

Sommige mensen vinden het meer natuurlijk, zo niet zo handig, om een ​​klysma te gebruiken in plaats van een laxeermiddel. Als autoriteiten hebben gezegd voor vele jaren, lijkt het onredelijk om 25 voet van de darm verstoord met een laxeermiddel als het probleem is in de laatste 8 inchesthe rectum en het anale kanaal. Een klysma bestaat uit een halve liter lauw water uit de kraan is over het algemeen voldoende. Hoewel zij relatief duur, voorverpakte wegwerp klisma (bijvoorbeeld Fleet) een gemak. Maar al te frequent gebruik van enemaseven een keer per week, voor een aantal peoplecan resulteren in een onvermogen om de stoelgang te starten zonder een klysma. (High colon klysma's, overigens, zijn een verouderd, nutteloos en soms schadelijke procedure. Ze hebben geen gewone constipatie te genezen of te verwijderen "toxinen", en ze zeker niet op enigerlei wijze te bevorderen gezondheid of het leven verlengen.)

Glycerine en bisacodyl (Dulcolax) zetpillen zijn ook gebruikt om de evacuatie van het rectum stimuleren zonder de rest van de ingewanden. Hun incidenteel gebruik kan geen kwaad, maar de meeste artsen zijn van mening dat veelvuldig gebruik van zetpillen kan irritatie zowel van de anus en van het slijmvlies van het rectum veroorzaken.

Aanbevolen behandeling van constipatie

Tegen deze achtergrond, een aantal rationele benaderingen van de behandeling van constipatie duidelijk geworden. Voor tijdelijke constipatie, voor de hand om te doen is niets, laat de natuur zijn gang gaan, en de toestand zal zich vanzelf oplossen. Als je zijn laxeermiddelen tegen constipatie, het eerste wat te doen is om te stoppen met hen. Veel mensen die dit hebben gedaan op aandringen van een arts zijn verbaasd te ontdekken dat, na een paar dagen of een week, de darmen beginnen om effectief weer te bewegen.

Misschien vindt u het nuttig om vezels, of ruwvoer, toe te voegen aan uw dieet in de vorm van fruit, groenten, brood en volkoren granen. Fiber is bestand tegen de spijsvertering en bereikt de dikke darm vrijwel onveranderd. Daar, het versnelt de passage van ontlasting door de darm, de vermindering van de stam van de stoelgang. Fiber behoudt ook het water en draagt ​​bij aan het grootste deel, zachtheid, en het gewicht van stoolall factoren in het verlichten van spanning. (Toevoeging vloeistoffen de voeding bijdraagt ​​tot de verzachtende werking.)

Bedenk echter, dat elke persoon spijsvertering anders werkt. Sommige mensen kunnen eten, een hoog percentage van de vezels, zonder het minste ongemak. Dezelfde maaltijd kan leiden tot andere ellende. Als een dergelijk dieet veroorzaakt pijn, zwelling, slijm in de ontlasting, of andere bewijzen van irritatie moet een arts worden geraadpleegd.

Onder de meer waardevolle voeding voor vezels zijn zemelen, spinazie, rauwe wortelen, en hele vruchten. Bran, vaak gepromoot voor de verlichting van constipatie, kan nuttig zijn in het bijzonder voor degenen die geen bezwaar hebben tegen snelle en dramatische resultaten. Granen met de hoogste zemelen content zijn Fiber One en Kellogg's All-Bran en All-Bran met extra vezels. Pruimen, de traditionele vriend van de constipatie, om te voorzien bulk en een chemische stof bevatten die de peristaltiek stimuleert. Peristaltiek kan ook worden geholpen door het gebruik van pruimen extract of pruimensap.

De rol van lichaamsbeweging bij de behandeling van constipatie is bevorderd door velen. Het kan afleiden van gedachten van het werk of huishouden zorgen, geven een gevoel van ontspanning die de stoelgang vergemakkelijkt. Het masseren van de buikspieren is een verspilling van tijd als een behandeling voor obstipatie. En de waarde van het drinken van grote hoeveelheden watereven warm water op smaak gebracht met lemonhas is zeer overrated. Echter, kan elk van deze maatregelen een belangrijk psychologisch effect.

Zoals eerder vermeld, bij bepaalde gelegenheden, kan een mild laxeermiddel voor een dag of twee helpen om een ​​tijdelijke verstoring veroorzaakt door stress, reizen, of dieet te overwinnen. Uw beste keuze is de mildste laxerende dat resultsusually een bulk-producent of misschien wel een laxeermiddel produceert.

Sommige mensen klagen over hoofdpijn of traagheid, of ze gewoon zorgen als ze niet over een regelmatige stoelgang, voor deze mensen kan het minder schadelijk zijn voor een laxeermiddel te gebruiken af ​​en toe dan fret.

Als eenvoudige maatregelen niet opruimen van constipatie binnen een week of zo, het probleem vereist advies van een arts. Rationele behandeling moet gebaseerd zijn op de oorzaak, en dat kan slechts worden vastgesteld door middel van lichamelijk onderzoek, zorgvuldige vraagstelling, en misschien testen. Dagelijks leefgewoonten en dieet moet rekening worden gehouden. Vaak wordt een laxeermiddel wordt voorgeschreven, als tijdelijke maatregel, tot evacuatie te bevorderen, terwijl de patiënt probeert te herstellen een normale darm routine. De laxerende kan dan geleidelijk worden ingetrokken.

Constipatie bij kinderen vereist speciale aandacht. In de meeste gevallen is het gevolg van oversolicitous houding op van de ouders. Als een kind zintuigen angst bij een ouder over de darmfunctie, het kind te kunnen worden gespannen en niet in staat om te ontspannen, en ontspanning is essentieel voor een normale stoelgang.

Indien constipatie ontwikkelt zich in een kind, wat moeten we doen? Een goede regel om te volgen bij de behandeling van een kind constipatie is "Niet doen." Een kind zal niet ziek worden van een tijdelijk vervallen, en in een dag of twee normale darm-activiteit meestal herstelt zich spontaan. Als constipatie is te wijten aan een acute aandoening, medische zorg voor de illnessnot vereiste een laxativeis. Als constipatie de neiging terugkomen op, kan het zijn als gevolg van onjuiste voeding of stoelgang en een arts moet worden geraadpleegd. Het verbod van laxeermiddelen, zetpillen en klysma's voor kinderen met obstipatie kan niet te sterk worden benadrukt.

Zwangere vrouwen zijn bijzonder gevoelig voor verstopping door de directe druk van de vergrote baarmoeder op de endeldarm en de ontspannen effect van verhoogde hormoonspiegels de spieren van de darm. Maar een zwangere vrouw dient niet routinematig te nemen laxativesor elke medicationwithout raadpleging van een arts. Er is geen kwaad, maar in het toevoegen van enkele ruwvoer aan het dieet.

Over de auteur:
Geen informatie voor deze auteur.

Spijsverteringsstoornissen

Voorwaarden handicap

E-nieuwsbrief

Abonneren op H.H Press

Onze wekelijkse algemeen belang e-nieuwsbrief houdt u op de datum van een breed scala aan gezondheidsonderwerpen.

Meld je nu aan
Hoofdpagina  >  Voorwaarden handicap  >  Spijsverteringsstoornissen  >  Obstipatie en diarree