Hoofdpagina
   
Bent u op zoek naar

Stoma blokkade behandeling

Bent u op zoek naar

Bij verwijzing naar stoma verstopping behandeling dient eerst te worden begrepen precies waar de stoma zich bevindt en wat de oorzaak van de blokkering. Meestal, wanneer ernstige, chirurgische ingrepen nodig zijn, maar om de leek, een stoma verstopping, zegt helemaal niets. Bijvoorbeeld, als je longontsteking hebt u automatisch dat u cant ademen omdat je luchtwegen worden geblokkeerd met slijm en vloeistoffen. Echter, wanneer de dokter zegt dat je een stoma verstopping, zelfs als u wist wat een stoma is, zult u niet weten welke stoma hij / zij doelde op!

Soorten stoma blokkades

In eenvoudig Engels, een stoma is een kanaal of kanaal waardoor materie of vloeistof passen. Daarom kan een stoma verstopping operatie zijn ten opzichte van een colostoma, tracheostomie, vasovasostomie, een ileostoma of een urostoma. Als de verstopping ernstig is, zal de arts nodig hebt om een ​​kleine incisie te maken om te herstellen of herbouwen van de natuurlijke leiding. Hoewel het mogelijk is dat een stoma verstopping behandeling niet nodig operatie, een goede procent van de zij.

Colostomie

Misschien wel de meest bekende stoma verstopping behandeling uitgevoerd door een operatie is een colostoma. Hoewel er een aantal redenen waarom een ​​stoma kan worden uitgevoerd, is de gebruikelijke redenen zijn colorectale kanker, letsel of verwondingen aan de buik veroorzaakt een verstopping, gedeeltelijke of volledige verstopping van de dikke darm, een abces in de darmen of zelfs een fistel in de perineum. Stoma verstopping behandeling in dit geval zou zijn ten opzichte van de leiding waardoor voedsel verteerd en door het lichaam eliminatie. De chirurgische procedure zou leiden tot een einde van het colon (dikke darm) via de buikwand. De operatie wordt gedaan in een van de twee manieren, ofwel als een grote operatie onder algemene verdoving of door kleine sneetjes in de buik en een laparoscopische camera. Afvalstoffen wordt verplaatst door de darmen van een zak die is bevestigd aan de buik. Een colostoma stoma verstopping behandeling kan permanent of tijdelijk zijn. Statistisch gezien, is het meestal van tijdelijke aard.

Tracheostomie

Stoma blokkade behandeling De meesten van ons hebben gehoord van die horror verhalen waar iemand stikt en de paramedici of medisch professional maakt een noodsituatie gleuf in de keel om onmiddellijk luchtstroom mogelijk te maken in de longen. Niet te verwarren met een tracheotomie een tracheostoma omvat het gebruik van een buis om de luchtwegen open te houden. Er zijn een aantal redenen waarom een ​​stoma verstopping behandeling van de trachea zou moeten leiden dergelijke procedure. Met in het achterhoofd dat een stoma is een kanaal waarlangs iets voorbij gaat, de luchtpijp is het kanaal waarlangs we inademen in de lucht voor het naar de longen te bereiken. Een obstructie het blokkeren van de luchtwegen zou verhinderen dat we ademen, zodat een spleet zou worden gemaakt aan de voorkant van de hals en een buis geplaatst in de luchtpijp te houden van de luchtweg open, waardoor een stoma (conduit) om zuurstof uit te voeren. Hoewel er andere redenen voor het uitvoeren van een tracheotomie, de meest gebruikelijke reden is om een ​​blokkade te omzeilen.

Vasovasostomie

Soms kan een vasectomie kan worden teruggedraaid en het proces waardoor deze wordt bereikt wordt een vasovasostomie. Dit is een chirurgische procedure waarbij de leidingen (leidingen), die zaadcellen te vervoeren van de zaadbal zijn weer aangesloten, zodat sperma kan weer reizen door de zaadleiders naar de zaadblaasjes. Omdat de kanalen zijn gesneden en gebonden of aangebraden in een vasectomie, wordt de weg geblokkeerd. Dit is een ander type verstopping welke een geblokkeerd soma behandeling en enige effectieve behandeling vereist natuurlijk een chirurgische ingreep een opening tussen de uiteinden die zijn gescheiden maken. Het is een poging om het pad opnieuw te verbinden met de hoop dat het sperma kan het sperma in te voeren voorafgaand aan de ejaculatie.

Ileostoma

Een ileostoma is vergelijkbaar met een colostoma als een soma blokkade behandeling, maar in plaats van de verstopping zich in het onderste darm regio is een blokkade tussen de bovenste (dunne darm) en de dikke darm (colon of darmen). Eigenlijk elk type stoma is een chirurgische ingreep een opening van binnen naar buiten het lichaam. Voor een geblokkeerde soma (conduit) dit kan de behandeling van keuze. Tijdens een ileostoma, wordt ofwel een tijdelijke of permanente opening gemaakt tussen het deel van de dunne darm (ileum), dat komt in de dikke darm en de buikwand. Als in een colostoma is een zak aan de buitenkant van de buik naar uitwerpselen verzamelen. Dus de dikke darm en / of de endeldarm ofwel gepasseerd of verwijderd. Dit type van soma blokkade behandeling is vaak nodig is voor medische aandoeningen zoals chronische colitis ulcerosa, darmobstructie, de ziekte van Crohn en met letsel aan een deel van het darmkanaal onder andere omstandigheden of ziekten. Soms is dit type van soma blokkade behandeling nodig is om aangeboren intestinale afwijkingen te corrigeren.

Urostoma

Als de blaas wordt ziekte of letsel oplopen tot het punt waar het niet functioneren zoals het moet de urine, zou moeten worden doorgestuurd van de nieren voor eliminatie. De procedure voor dit te bereiken is om chirurgisch snijden een stoma (opening / conduit) nadat de blaas is verwijderd, zodat de urine kan ophouden van het lichaam in een zak. Als om welke reden dat de stoma wordt geblokkeerd en de urine niet in staat is door te geven, zou het nodig stoma verstopping behandeling. Hoewel het doel van de urostoma is niet gerelateerd aan een stoma verstopping kan een gevolg na de operatie. Dit is echter vrij zeldzaam, maar de potentie is er.

Soms zijn er blokkades die kunnen worden hersteld zonder operatie. Zo kan een botsing colon eventueel gecorrigeerd worden met ontlasting weekmakers, vezelrijk supplementen en andere medicijnen te breken het afval voor de eliminatie. Helaas, er zijn ook momenten dat een operatie nodig zal zijn om de impactie (verstopping) te verwijderen. Chirurgie is de meest invasieve soma blokkade behandeling en de meeste artsen zullen proberen om het zo mogelijk te vermijden. Echter, zal uw arts voorschrijven van de veiligste en meest effectieve soma verstopping behandeling voor u in termen van effectiviteit en de staat van uw gezondheid.

Over de auteur:
Geen informatie voor deze auteur.

Voorwaarden handicap

Voorwaarden handicap

E-nieuwsbrief

Abonneren op H.H Press

Onze wekelijkse algemeen belang e-nieuwsbrief houdt u op de datum van een breed scala aan gezondheidsonderwerpen.

Meld je nu aan
Hoofdpagina  >  Voorwaarden handicap  >  Stoma blokkade behandeling