Hoofdpagina
   
Bent u op zoek naar

Waarom teennagels te zwart?

Bent u op zoek naar

Als je een zwarte teen of zwart teennagel dan is het begrijpelijk dat je misschien ongerust en willen tot op de bodem van wat de oorzaak van de verkleuring. Maar er is niet alleen een van de oorzaken van een zwarte nagel, maar een aantal die kan het heel moeilijk om het probleem te identificeren en te behandelen / vermijden. Hier zullen we kijken naar een paar oorzaken van een zwarte teennagel en hoe ze te vermijden of te behandelen.

Waarom teennagels te zwart? 1. Black tenen van het lopen

Black teennagels, of teennagels met een zwarte stempel op hen, zijn een veel voorkomend probleem dat zich voordoet voor degenen die veel van wandelen of hardlopen. Dit gebeurt wanneer de bedding van de teennagel is geblesseerd en dit gebeurt wanneer de schoen kan de voet naar voren schuiven in de schoen, wat betekent dat de teennagels geraakt in het uiteinde van het en dan weer verder worden gedwongen in de tenen zelf. Wanneer de nagel verder groeit, zal dan een zwarte vlek op het waar het trauma heeft plaatsgevonden. Hoewel dit is niet iets dat waarschijnlijk zal leiden tot ernstige schade, is het belangrijk om te vermijden dat dit gebeurt om schade aan uw teennagel te voorkomen en omdat het kan kijken onaantrekkelijk, vooral voor vrouwen die misschien willen hun tenen laten zien in open sandalen of hakken. Hier zullen we kijken naar een paar manieren om dit te voorkomen.

Het vermijden van een zwarte teen van het lopen

Om dit te voorkomen moet u schoenen die je goed passen te krijgen. Bij het kopen van uw schoenen proberen ervoor te zorgen dat je voeten de uiteinden te bereiken en dat er niet te veel ruimte voor uw voet naar voren te bewegen. Druk op het einde van de schoen en je moet in staat zijn om je tenen te voelen. Tegelijkertijd al moet je voorkomen dat zij te strak want dit kan betekenen dat uw teennagels voortdurend onder druk staan ​​en voortdurend worden geduwd in de bedden. U moet ervoor zorgen dat je de veters en het klittenband strak binden met het oog op de voet bewegen te veel en te voorkomen en dikke sokken te dragen die kunnen kussen de uiteinden van je voeten en ze schuiven te voorkomen.

2. Black teennagels van blauwe plekken

In sommige andere gevallen je zwarte nagel kan een gevolg van bloeduitstortingen onder de nagel zijn. Dit is zeer pijnlijk en over het algemeen veroorzaakt door een soort van trauma stumping de teen laten vallen of misschien iets op. Als het uiterlijk is alarmerend dan moet je ervoor zorgen dat u een arts die kan het bloed uit afvoer van onder te zien. Dit is meestal alleen nodig als de blauwe plek of blaar is genoeg om de nagel te tillen uit de buurt van de teen en of deze de oorzaak van een grote hoeveelheid ongemak. Aftappen zullen normaal worden uitgevoerd met een gloeiend hete naald die ook steriliseren het gebied. Het is ook belangrijk om de arts in het geval de toe gebroken in welk geval gewoonlijk worden geplakt de andere tenen of splint te zorgen dat het hielen zo recht mogelijke.

3. Andere oorzaken

Als u niet zeker bent van de oorzaak van je zwarte nagel dan moet je altijd een arts te raadplegen. Een zwarte teennagel is vaak een onschuldig teken van blauwe plekken of beschadiging van het nagelbed, maar in sommige andere gevallen kan het een gevolg van melanoom is een vorm van huidkanker. Als dit lijkt meer op een strook van duisternis in plaats van een 'vlek' of verkleuring van de hele nagel, dan is dit een teken dat het met name kan zijn van kanker zo niet op zijn eigen verdwijnen na een korte periode van tijd.

Als je een zwarte nagel of van het lopen gerelateerde verwondingen naar het nagelbed of van een blauwe plek eronder kun je waarschijnlijk op alle of een deel van de nagel te verliezen krijgen. Na ongeveer een maand de teennagel wordt vergoten, maar het kan beginnen met het sneller dan dit los te maken en 'los' voor een tijdje zijn. U krijgt dan weer een nieuwe nagel in de plaats die gedeeltelijk zal zijn de oorzaak van de dood teennagel af te vallen. Het kan enkele maanden duren voordat uw teennagel ziet er heel 'normaal'.

Wees voorzichtig in deze periode om onze tenen te beschermen als het kan zeer pijnlijk zijn die geen nagel. Het doel van de teennagel is het beschermen van de teen en dit is omdat we een veel zenuwuiteinden in de toppen van onze vingers en tenen. Zorg ervoor dat je je teen dan beschermd, terwijl je nagel groeit weer, maar laat het aan de lucht dat de teennagel vormen gezond te garanderen. U kunt een calcium rijk dieet er ook voor zorgen in deze tijd om het lichaam te voorzien van de grondstoffen die het nodig heeft om een ​​spijker. Wanneer stalen getipt laarzen als je ze hebt, zodat je tenen worden beschermd en voorkomen strak of geitenwollen sokken die wrijven op de teen en ongemak veroorzaken, terwijl honger uw teen van zuurstof. Take it easy voor een tijdje en staken alle activiteiten die je teen veroorzaken pijn te doen, zoals wandelen of hardlopen.

Over de auteur:
Geen informatie voor deze auteur.

Nagelverzorging

Fitness wellness

E-nieuwsbrief

Abonneren op H.H Press

Onze wekelijkse algemeen belang e-nieuwsbrief houdt u op de datum van een breed scala aan gezondheidsonderwerpen.

Meld je nu aan
Hoofdpagina  >  Fitness wellness  >  Schoonheid  >  Nagelverzorging  >  Waarom teennagels te zwart?